Szövegelek helyetted!

Szöveges

Szöveges

Menekültregisztráló alkalmazáson dolgozik az SAP

2015. szeptember 17. - enikohu

A Reuters hírügynökség szerint a német szoftveróriás, az SAP egy okostelefon alkalmazáson dolgozik, mely segítene a migránsok regisztrálásában a német hatóságoknak.

calais-migrant-crisis-jungle-camp-327563.jpg

Az alkalmazás használata ingyenes lenne a hatóságoknak és a migránsoknak egyaránt. A Reuters szerint a gyártó a német hatóságokkal tárgyalt, hogy vegyék igénybe ezt az ingyenes lehetőséget.

Németországba az adatok szerint közel 92 ezer bevándorló érkezett meg, miután az ország kinyitotta határait a szír menekültek előtt. A legtöbbje okostelefonnal tartja a kapcsolatot az országban élő rokonokkal és azon tájékozódik a legfrissebb eseményekről.

Az alkalmazás lehetővé tenné a migránsoknak, hogy megadják személyes adataikat, végzettségüket, munkahelyi tapasztalataikat és a német földön élő rokonok adatait - még mielőtt megérkeznének az országba. A német hatóságok számára elérhetővé tennék a regisztráltak adatait, így nyomon tudnák követni, hogy ki van még az országban.

A migránsok nagy része Münchenbe érkezik, ám az ottani hatóságok már felhagytak a bevándorlók regisztrációjával, nem tudják ezt a sziszifuszi munkát ellátni. A becslések szerint idén 800 ezer és egy millió közé teszik a Németországba érkező migránsok számát.

Az SAP belső vállalati hírportálján erről az alkalmazásról nem találtuk meg a hírt, az Apple AppStore-jában az SAP keresőszóra kiadott 641 találat között az első százban sem leltünk hasonló app-ot.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szoveges.blog.hu/api/trackback/id/tr87794902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.09.18. 08:33:58

Az alkalmazás is menekül? Mert ha nem, akkor egybe kéne írni, hogy menekültregisztráló.

theshadow · http://hackstock.blog.hu/ 2015.09.18. 09:26:26

"megadják személyes adataikat, végzettségüket, munkahelyi tapasztalataikat" - mert ez lehet az épkézláb munkavállalók kiválogatásában. A többit pedig kiszórják a többi országnak a kvóterencer keretében. Zseniális!

enikohu 2015.09.18. 09:38:42

retrovírus: jogos :-D Köszi!
süti beállítások módosítása