Szövegelek helyetted!

Szöveges

Szöveges

Miért?

2015. május 29. - enikohu

Martina barátnőm szokott mindig azzal piszkálgatni, főleg mióta újrakezdett egyetemi tanulmányaihoz kell leadnia dolgozatot, hogy, bezzeg, ha én írnám, akkor milyen hamar meglenne. Mert én szeretek írni.

ball-605592_1280.jpg

 És milyen igaza van. Élvezem, ahogy a szavak formát öntenek a lapon, figyelem, ahogy a jó szövegek sorai szépek, kiegyensúlyozottak. Figyelem, milyen hatást vált ki a szöveg.

Közben pedig örök kíváncsiság által hajtva imádom, ahogy magamba szívom az újdonságokat, az érdekességeket. Igyekszem olyan témát kitalálni, mely új területet jelent számomra is, hogy megértsem a világ egy újabb szeletkéjét. Felszínre hozok sokak számára olyan nyilvánvaló, kimondatlan dolgokat, melyek kész tényként léteznek életükben, de mások nem tudják róluk. Gyermeki kíváncsisággal csodálkozom rá dolgokra, és hallgatom meg, amit mondanak nekem.

A kimondott szónak erős a hatása, a leírtnak százszoros. Az információ hatalom. A tudás hatalom. Mindezt megosztani másokkal pedig kiváltság. A közösségi modellen alapuló gazdaság arra tanít bennünket, hogy a megosztott tudás megerősít bennünket, jobbá tesz, előre viszi az üzletet.

Miért írok szövegeket? 
Mert szövegeket írni, azt jelenti megérted, hogyan működik a világ, képes vagy szavakkal is rendszerezni a tudást, és vagy hozzá elégé alázatos és kíváncsi, hogy megkérdezd, miért?

Mire jó a szöveg?
Elmondja helyettünk, hogy miért vagyunk, mi hajt bennünket, miért tartjuk fontosnak azt a tevékenységet, mellyel mellesleg pénzt is keresünk. Elárulja a világnak, hogyan gondolkodunk, milyenek vagyunk, milyen pluszt adunk vissza a társadalomnak. Segít megtalálni az egyformán gondolkodókat, összekapcsolni egymással olyan embereket, akik enélkül nem találtak volna egymásra. 

Az emberek szöveg alapján keresnek az interneten. Ha ez az információ nincs úgy fenn az interneten, ahogy az ügyfél gondolkodik rólunk, akkor mi sem létezünk. Számunkra és az ügyfél számára fontos kulcsszavakat tartalmaznia kell annak a releváns szövegnek, melyet nekik számunk.

A szöveg történelem. Az az esemény, melyről nem készült beszámoló, az nem történt meg, az nem létezik. Az csak a mi emlékünkben él. 

Kapcsolatfelvétel: evass@krevo.hu, +36702026425.

A bejegyzés trackback címe:

https://szoveges.blog.hu/api/trackback/id/tr347221635
süti beállítások módosítása