Szövegelek helyetted!

Szöveges

Szöveges

Visszatér a tinédzserkorú féreg

2017. február 16. - enikohu

A 14 éves SQL Slammer féreg először 2003-ban bukkant fel, tavaly év végén viszont a leggyakoribb támadásokat az ő számlájára írhatták. Egyelőre nem tudni, hogy kik állnak a támadás hátterében, és miért indították el újból útjára a férget.

sql-malware-1200x480.jpg

Egy 14 éves számítógépes kártevő, a saját idejében nagy port kavart Slammer féreg tért vissza a számítógépes világba – és senki sem tudja miért. A Slammer SQL féreg először 2003 januárjában bukkant fel. Megjelenése után 10 perccel már nagy port kavart az internetes szerverek világában. A féreg ugyanis DDoS vagyis szolgáltatásmegtagadó támadást indított többezer szerver ellen világszerte, és tíz perc leforgása alatt 75 ezer hálózat forgalmát bénította meg, több mint 1 milliárd dolláros kárt okozva.

Bővebben a témáról a G Data blogján olvashat.

A bejegyzés trackback címe:

https://szoveges.blog.hu/api/trackback/id/tr4812265144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása