Szövegelek helyetted!

Szöveges

Szöveges

Szívszaggató történet

2017. január 31. - enikohu

Az internet segítségével összekapcsolt orvosi eszközök az adatokat távolról juttatják el az orvoshoz, így a betegek állapota folyamatosan monitorozható, és akár beavatkozásra is mód van. Azonban ezen eszközök biztonsága is kívánnivalót hagy maga után.

g-data-sziv-hacker-1200x480.jpg

Tavaly nyáron lehettünk tanúi az első hasonló esetnek, mikor egy biztonsági szakember az amerikai St. Jude Medical egyik termékében biztonsági hibára bukkant. A cég a szívritmus-szabályozók, belső defibrillátorok és egyéb orvosi eszközök vezető gyártója. A kérdéses eszköz egy internetre csatlakoztatható transzmitter, mely távolról figyeli a páciens szívét, miközben a szívritmus-szabályzónak a státuszát is követi. Az eszköz segítségével a szívritmus-szabályzót is állítani lehet – igaz, ennek feltétele, hogy a páciens a transzmitter közelében legyen.

A történet a Virusirto.hu oldalán folytatódik

A bejegyzés trackback címe:

https://szoveges.blog.hu/api/trackback/id/tr1912171118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása