Szövegelek helyetted!

Szöveges

Szöveges

Mobilfizetés Androidon is

2015. május 29. - enikohu

Az Apple Pay úgy látszik meghozza a várt hatást, és a többi nagy szolgáltató (mint például Samsung) mellett a Google is bejelentette saját mobilfizetési megoldását. Az Android Pay - ahogyan az neve is mutatja - az Android operációs rendszerrel felszerelt okostelefonokon működik.

 android-pay.jpg

A rendszert online vagy valós boltban történő vásárláskor lehet használni. A legfrissebb Andoid operációs rendszert futtató mobiltelefonos alkalmazásnak meg kell adni a Visa, MasterCard, American Express vagy Discover kártyák adatait. Fizetéskor pedig a telefont csupán közel kell vinni a kártyaolvasó terminálhoz, és a tranzakció már meg is történt. Az Apple Pay fizetési megoldástól eltérően az Android Pay-t már eleve úgy találták ki, hogy az a különböző boltok, áruházláncok hűségprogramjaival, pontgyűjtő programjaival együtt működjön.

Noha a hivatalos Google Blog nem írja, hogy csak NFC-s telefonokkal működne a szolgáltatás, a fizetés módjának leírásából lehet arra következtetni, hogy csupán NFC-s készülékkel működik a szolgáltatás :-D . Azonban a legtöbb Android csúcskészülék már NFC lapkával felszerelt, a középső kategóriásokból is egyre több telefon technikai specifikációjában találjuk meg ezt a chipet, így nem kell siránkozzunk, hogy kevés az NFC-s és Androidos készülék. Tulajdonképpen ez sokkal több készüléken működik majd, mint az Apple vagy Samsung Pay.

A Google Wallet nevű, már több ideje működő szolgáltatását is újra feltalálja a Google, és felhasználók közötti gyors pénzátutalási szolgáltatást épít ki belőle.

Mint minden technológiai újdonság, ez is egyelőre az Amerikai Egyesült Államokban fog működni.

Ha hasonló hírre van szükséged céges oldaladon, akkor itt olvashatod el, mi hajt engem, hogy hasonló híreket írjakhogyan dolgozom és mennyiért teszem mindezt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szoveges.blog.hu/api/trackback/id/tr347502750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása