Szövegelek helyetted!

Szöveges

Szöveges

Téged is könnyű megtalálni

2017. január 02. - enikohu

Szeretsz magadról fotókat feltölteni a közösségi oldalakra? Engeded fotózni magad, még olyankor is, ha nem ismered a fényképész szándékait? A 97 százalékos hatékonysággal működő arcfelismerő programok világában akkor elég könnyű téged megtalálni.

g-data-arcfelismeres-1200x480.jpg

Láttál már régi fotókat, amelyeken ismeretlen katonák, civilek, emberek szerepelnek? Még ha a fényképész ismerte is azt, akit lefotózott, ha nem rögzítette a nevét az utókornak, az információ elenyészett. Nincs ez így a közösségi média korában, amikor egy egyszerű fotóról minden, amit valaha interneten megosztottak rólunk, kiderülhet. És ehhez nem is kell a fotósnak feljegyezni, hogy kiről készült a fotó. Az arcfelismerő algoritmusok 97 százalékos pontossággal működnek, és gyakran egy egyszerű randioldalon is használják őket.

A cikk a Virusirto.hu oldalán folytatódik.

A bejegyzés trackback címe:

https://szoveges.blog.hu/api/trackback/id/tr7412091665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása